Pulpety w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpety w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

5 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą zamocz w mleku. Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i zarumień drobno pokrojoną cebulę.

Krok 2

Do naczynia, w którym moczyła się bułka, włóż mięso, wymieszaj. Dodaj część posiekanego czosnku, przyrumienioną cebulę, jajko, sól, paprykę. Wyrób.

Krok 3

Ulep pulpety i ułóż je na patelni z resztą oliwy z oliwek. Duś do czasu, gdy się zarumienią.

Krok 4

Pomidory podgrzej na wolnym ogniu, dodaj je do pulpetów i duś 5 minut.

Krok 5

Ziemniaki wysusz w piekarniku i pokrój w kostkę, po czym połącz z pulpetami i pomidorami.

Krok 6

Wyłóż gotowe pulpety w pomidorach na talerz, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej