Pulpety w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

5 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą zamocz w mleku. Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i zarumień drobno pokrojoną cebulę.

Krok 2

Do naczynia, w którym moczyła się bułka, włóż mięso, wymieszaj. Dodaj część posiekanego czosnku, przyrumienioną cebulę, jajko, sól, paprykę. Wyrób.

Krok 3

Ulep pulpety i ułóż je na patelni z resztą oliwy z oliwek. Duś do czasu, gdy się zarumienią.

Krok 4

Pomidory podgrzej na wolnym ogniu, dodaj je do pulpetów i duś 5 minut.

Krok 5

Ziemniaki wysusz w piekarniku i pokrój w kostkę, po czym połącz z pulpetami i pomidorami.

Krok 6

Wyłóż gotowe pulpety w pomidorach na talerz, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej