Pulpety w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

5 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą zamocz w mleku. Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i zarumień drobno pokrojoną cebulę.

Krok 2

Do naczynia, w którym moczyła się bułka, włóż mięso, wymieszaj. Dodaj część posiekanego czosnku, przyrumienioną cebulę, jajko, sól, paprykę. Wyrób.

Krok 3

Ulep pulpety i ułóż je na patelni z resztą oliwy z oliwek. Duś do czasu, gdy się zarumienią.

Krok 4

Pomidory podgrzej na wolnym ogniu, dodaj je do pulpetów i duś 5 minut.

Krok 5

Ziemniaki wysusz w piekarniku i pokrój w kostkę, po czym połącz z pulpetami i pomidorami.

Krok 6

Wyłóż gotowe pulpety w pomidorach na talerz, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej