
Składniki
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 2
Udka natnij i usuń z nich kości.

Krok 3
Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej