Złote udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote udka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

221 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Złote udka - Krok 1

Krok 2

Udka natnij i usuń z nich kości.

Złote udka - Krok 2

Krok 3

Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Złote udka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej