
Składniki
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 2
Udka natnij i usuń z nich kości.

Krok 3
Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej