Złote udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote udka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

212 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Złote udka - Krok 1

Krok 2

Udka natnij i usuń z nich kości.

Złote udka - Krok 2

Krok 3

Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Złote udka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej