Złote udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote udka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
231 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Złote udka - Krok 1

Krok 2

Udka natnij i usuń z nich kości.

Złote udka - Krok 2

Krok 3

Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Złote udka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej