Złote udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote udka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

213 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Złote udka - Krok 1

Krok 2

Udka natnij i usuń z nich kości.

Złote udka - Krok 2

Krok 3

Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Złote udka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej