
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
25 dekagramów
0.5 pęczka
8 sztuk
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż.
Krok 3
Wszystkie składniki przesuń na środek patelni, a wokół nich ułóż udka i mocno je obsmaż. Zdejmij z patelni.
Krok 4
Na patelnię wlej bulion i zagotuj. Wsyp ryż, przykryj i gotuj na małym ogniu.
Krok 5
Dymkę obierz i pokrój w krążki. Wraz z udkami wrzuć ją do bulionu i gotuj przez 15 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej