
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
25 dekagramów
0.5 pęczka
8 sztuk
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż.
Krok 3
Wszystkie składniki przesuń na środek patelni, a wokół nich ułóż udka i mocno je obsmaż. Zdejmij z patelni.
Krok 4
Na patelnię wlej bulion i zagotuj. Wsyp ryż, przykryj i gotuj na małym ogniu.
Krok 5
Dymkę obierz i pokrój w krążki. Wraz z udkami wrzuć ją do bulionu i gotuj przez 15 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej