Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
25 dekagramów
0.5 pęczka
8 sztuk
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż.
Krok 3
Wszystkie składniki przesuń na środek patelni, a wokół nich ułóż udka i mocno je obsmaż. Zdejmij z patelni.
Krok 4
Na patelnię wlej bulion i zagotuj. Wsyp ryż, przykryj i gotuj na małym ogniu.
Krok 5
Dymkę obierz i pokrój w krążki. Wraz z udkami wrzuć ją do bulionu i gotuj przez 15 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej