
Składniki
600 gramów
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
225 gramów
1 sztuka
6 sztuk
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka oczyść, pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2
Czosnek pokrój w plasterki. Marchewkę pokrój w plasterki, selera w kostkę. Paprykę pokrój w paski, pieczarki w cząstki. Cebulki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3
Cebulki i czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie. Wrzuć oprószonego w mące kurczaka i smaż przez 10 minut, aż mięso się zrumieni.

Krok 4
Stopniowo wlewaj rosół i mieszaj.

Krok 5
Dodaj marchewkę i seler oraz groszek. Doprowadź do wrzenia i duś przez 5 minut na małym ogniu. Następnie dodaj paprykę i pieczarki. Przykryj i duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 6
Kilka łyżek gorącego wywaru wymieszaj z jogurtem i całość wlej do dania. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj posiekaną pietruszkę i podgotuj jeszcze przez kilka minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fricassee z kurczaka
Co dziś na obiad? Połącz wartościowe składniki i stwórz z nich danie, które posmakuje każdemu. Fricassee z kurczaka jest pełne warzyw, które wraz z soczystym filetem z kurczaka tworzą pełnowartościowy posiłek. To potrawa dla całej rodziny, która trafi w każdy gust.
Dla kogo?
Jeśli ważna jest dla Ciebie wartość odżywcza przygotowywanych posiłków, fricassee z kurczaka to przepis, który Cię nie zawiedzie. Zawiera pełne witamin warzywa, które w połączeniu z kurczakiem smakują wspaniale!
Na jaką okazję?
Zarówno na codzienny, jak i na niedzielny obiad. Fricassee z kurczaka to potrawa bardzo uniwersalna. Zawsze się sprawdzi!
Czy wiesz, że?
Fricassee skomponowane jest zazwyczaj z kawałków duszonego mięsa kurczaka lub cielęciny. Podawane jest w towarzystwie białego sosu.
Dla urozmaicenia
Zamiast jogurtu naturalnego, do przygotowania sosu możesz użyć śmietany 18%. Też będzie pysznie!