Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
700 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.
Krok 3
Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.
Krok 5
Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińska potrawka
Chińska potrawka to znakomity wybór, kiedy masz ochotę na coś nietypowego. Danie jest nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa z kurczaka, pieczarek, groszku, przypraw oraz kiełków bambusa. Zacznij od podsmażenia czosnku, imbiru oraz mięsa. Gdy wszystkie produkty zrobią się rumiane, dodaj do nich pokrojone pieczarki. Następnie zalej całość sosem przyrządzonym na bazie mieszanki przypraw i bulionu. Intensywny orientalny smak uzyskasz, dodając pod koniec duszenia sos sojowy oraz przyprawy, np. trawę cytrynową i świeżo zmielony pieprz. Gotowe danie podawaj posypane kiełkami bambusa, razem z ugotowanym na sypko ryżem. Przepis możesz w dowolny sposób zmodyfikować, np. zastępując kurczaka wieprzowiną lub dodając do potrawy ulubione warzywa. Odkryj smaki orientalnej kuchni dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyśmienitą chińską potrawkę.