Hamburger à la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger à la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
499 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.

Hamburger à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.

Hamburger à la gyros  - Krok 2

Krok 3

Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.

Hamburger à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.

Hamburger à la gyros  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Sabcia

    Sabcia , 27.11.2021

    Przepychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Rydzy

    Sławomir Rydzy , 23.04.2021

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 15.03.2018

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Jasiński

    Mateusz Jasiński , 21.04.2017

    Smakołyk

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger à la gyros Hamburger à la gyros

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.