Hamburger à la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

429 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.

Hamburger à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.

Hamburger à la gyros  - Krok 2

Krok 3

Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.

Hamburger à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.

Hamburger à la gyros  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 15.03.2018

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Jasiński

    Mateusz Jasiński , 21.04.2017

    Smakołyk

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej