Hamburger à la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger à la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
497 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.

Hamburger à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.

Hamburger à la gyros  - Krok 2

Krok 3

Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.

Hamburger à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.

Hamburger à la gyros  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Sabcia

    Sabcia , 27.11.2021

    Przepychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Rydzy

    Sławomir Rydzy , 23.04.2021

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 15.03.2018

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Jasiński

    Mateusz Jasiński , 21.04.2017

    Smakołyk

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger à la gyros Hamburger à la gyros

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.