Sałatka na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.

Krok 2

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.

Krok 4

Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.

Krok 5

Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej