Sałatka na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.

Krok 2

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.

Krok 4

Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.

Krok 5

Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej