
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
250 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.
Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.
Krok 4
Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.
Krok 5
Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej