Sałatka na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.

Krok 2

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.

Krok 4

Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.

Krok 5

Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej