
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
250 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.
Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.
Krok 4
Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.
Krok 5
Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej