
Składniki
0.2 litra
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w ćwiartki i ułóż na talerzu.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, papryki pokrój w kostkę.
Krok 3
Jajka posyp cebulami, papryką i rodzynkami.
Krok 4
Posól i popieprz, a następnie pole śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej