
Składniki
0.2 litra
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w ćwiartki i ułóż na talerzu.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, papryki pokrój w kostkę.
Krok 3
Jajka posyp cebulami, papryką i rodzynkami.
Krok 4
Posól i popieprz, a następnie pole śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej