Jaja baciara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja baciara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 litra

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w ćwiartki i ułóż na talerzu.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój, papryki pokrój w kostkę.

Krok 3

Jajka posyp cebulami, papryką i rodzynkami.

Krok 4

Posól i popieprz, a następnie pole śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej