Jaja baciara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja baciara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 litra

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w ćwiartki i ułóż na talerzu.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój, papryki pokrój w kostkę.

Krok 3

Jajka posyp cebulami, papryką i rodzynkami.

Krok 4

Posól i popieprz, a następnie pole śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja baciara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej