Kule pieczarkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule pieczarkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i pieprzem, usmaż na oleju, osącz i wystudź.

Krok 2

Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź i przeciśnij przez praskę. Wbij jajko, wsyp mąkę i szczyptę soli. Wyrób masę.

Krok 3

Nabieraj porcję masy, na środek kładź pieczarki i formuj kule. Każdą posmaruj olejem i piecz przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej