
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szczypta
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i pieprzem, usmaż na oleju, osącz i wystudź.
Krok 2
Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź i przeciśnij przez praskę. Wbij jajko, wsyp mąkę i szczyptę soli. Wyrób masę.
Krok 3
Nabieraj porcję masy, na środek kładź pieczarki i formuj kule. Każdą posmaruj olejem i piecz przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















