Kule pieczarkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule pieczarkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i pieprzem, usmaż na oleju, osącz i wystudź.

Krok 2

Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź i przeciśnij przez praskę. Wbij jajko, wsyp mąkę i szczyptę soli. Wyrób masę.

Krok 3

Nabieraj porcję masy, na środek kładź pieczarki i formuj kule. Każdą posmaruj olejem i piecz przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej