Kule pieczarkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule pieczarkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i pieprzem, usmaż na oleju, osącz i wystudź.

Krok 2

Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź i przeciśnij przez praskę. Wbij jajko, wsyp mąkę i szczyptę soli. Wyrób masę.

Krok 3

Nabieraj porcję masy, na środek kładź pieczarki i formuj kule. Każdą posmaruj olejem i piecz przez pół godziny w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej