Zawijasy w sosie pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy w sosie pieprzowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb po umyciu i osuszeniu podziel na małe porcje i oprósz przyprawą Knorr. Skrop oliwą.

Krok 2

Brokuły podziel na małe części. Marchewkę i cukinię pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 3

Warzywa i rybę ugotuj na parze.

Krok 4

Makaron lasagne ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 5

Na każdym płacie połóż porcję warzyw i rybę, Zawiń i polej sosem.

Krok 6

Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj marynowany pieprz i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia. Polej zawijasy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej