Zawijasy w sosie pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy w sosie pieprzowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb po umyciu i osuszeniu podziel na małe porcje i oprósz przyprawą Knorr. Skrop oliwą.

Krok 2

Brokuły podziel na małe części. Marchewkę i cukinię pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 3

Warzywa i rybę ugotuj na parze.

Krok 4

Makaron lasagne ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 5

Na każdym płacie połóż porcję warzyw i rybę, Zawiń i polej sosem.

Krok 6

Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj marynowany pieprz i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia. Polej zawijasy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej