
Składniki
30 dekagramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
8 sztuk
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryb po umyciu i osuszeniu podziel na małe porcje i oprósz przyprawą Knorr. Skrop oliwą.
Krok 2
Brokuły podziel na małe części. Marchewkę i cukinię pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 3
Warzywa i rybę ugotuj na parze.
Krok 4
Makaron lasagne ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i schłodź w zimnej wodzie.
Krok 5
Na każdym płacie połóż porcję warzyw i rybę, Zawiń i polej sosem.
Krok 6
Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj marynowany pieprz i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia. Polej zawijasy i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej