Owoce morza w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce morza w pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej