
Składniki
4 sztuki
5 łyżek
5 łyżek
3 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej