
Składniki
450 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
5 łyżek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej