Owoce morza w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce morza w pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce morza w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej