Kotlety

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.

Krok 2

Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.

Krok 3

Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KotletyKotlety

Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.

Dla kogo?

Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.

Na jaką okazję?

Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.

Czy wiesz, że?

W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.

Dla urozmaicenia:

Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!