Kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.

Krok 2

Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.

Krok 3

Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Shakshuka
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - KotletyKotlety

Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.

Dla kogo?

Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.

Na jaką okazję?

Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.

Czy wiesz, że?

W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.

Dla urozmaicenia:

Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!