
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.
Krok 2
Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.
Krok 3
Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety
Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.
Dla kogo?
Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.
Na jaką okazję?
Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.
Czy wiesz, że?
W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.
Dla urozmaicenia:
Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!