
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.
Krok 2
Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.
Krok 3
Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety
Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.
Dla kogo?
Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.
Na jaką okazję?
Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.
Czy wiesz, że?
W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.
Dla urozmaicenia:
Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!