
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.
Krok 2
Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.
Krok 3
Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety
Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.
Dla kogo?
Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.
Na jaką okazję?
Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.
Czy wiesz, że?
W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.
Dla urozmaicenia:
Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!























