Kotlety z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

70 gramów

1 sztuka

0.25 pęczka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

60 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Kotlety z grzybami - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Kotlety z grzybami - Krok 2

Krok 3

Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.

Kotlety z grzybami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.

Kotlety z grzybami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z grzybamiKotlety z grzybami

Jak przenieść zapach lasu do swojego domu? Przygotuj kotlety z grzybami w roli głównej! Zarówno w sezonie grzybobrania, jak i po nim. Słoik aromatycznych kapeluszy zawsze znajdzie miejsce w domowej spiżarni. Przyrządzenie chrupiących kotletów z grzybami może miło Cię zaskoczyć. Takie połączenie nie ma sobie równych.

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników grzybów, i to w każdej postaci. Czy Ty też masz do nich słabość?

Na jaką okazję?

Kotlety z grzybami dobrze sprawdzą się w roli obiadu dla całej rodziny. Miej w zapasie więcej. Bez dokładki się nie obejdzie!

Czy wiesz, że?

W Polsce występuje aż 1000 gatunków grzybów jadalnych. Ile z nich znasz?

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania kotletów możesz użyć więcej niż jednego rodzaju grzybów.