Kotlety z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

70 gramów

1 sztuka

0.25 pęczka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

60 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Kotlety z grzybami - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Kotlety z grzybami - Krok 2

Krok 3

Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.

Kotlety z grzybami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.

Kotlety z grzybami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z grzybamiKotlety z grzybami

Jak przenieść zapach lasu do swojego domu? Przygotuj kotlety z grzybami w roli głównej! Zarówno w sezonie grzybobrania, jak i po nim. Słoik aromatycznych kapeluszy zawsze znajdzie miejsce w domowej spiżarni. Przyrządzenie chrupiących kotletów z grzybami może miło Cię zaskoczyć. Takie połączenie nie ma sobie równych.

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników grzybów, i to w każdej postaci. Czy Ty też masz do nich słabość?

Na jaką okazję?

Kotlety z grzybami dobrze sprawdzą się w roli obiadu dla całej rodziny. Miej w zapasie więcej. Bez dokładki się nie obejdzie!

Czy wiesz, że?

W Polsce występuje aż 1000 gatunków grzybów jadalnych. Ile z nich znasz?

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania kotletów możesz użyć więcej niż jednego rodzaju grzybów.