Składniki
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
70 gramów
1 sztuka
0.25 pęczka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
60 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 2
Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.
Krok 3
Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.
Krok 4
Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z grzybami
Jak przenieść zapach lasu do swojego domu? Przygotuj kotlety z grzybami w roli głównej! Zarówno w sezonie grzybobrania, jak i po nim. Słoik aromatycznych kapeluszy zawsze znajdzie miejsce w domowej spiżarni. Przyrządzenie chrupiących kotletów z grzybami może miło Cię zaskoczyć. Takie połączenie nie ma sobie równych.
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników grzybów, i to w każdej postaci. Czy Ty też masz do nich słabość?
Na jaką okazję?
Kotlety z grzybami dobrze sprawdzą się w roli obiadu dla całej rodziny. Miej w zapasie więcej. Bez dokładki się nie obejdzie!
Czy wiesz, że?
W Polsce występuje aż 1000 gatunków grzybów jadalnych. Ile z nich znasz?
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania kotletów możesz użyć więcej niż jednego rodzaju grzybów.