Kotlety z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

70 gramów

1 sztuka

0.25 pęczka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

60 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Kotlety z grzybami - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Kotlety z grzybami - Krok 2

Krok 3

Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.

Kotlety z grzybami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.

Kotlety z grzybami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z grzybamiKotlety z grzybami

Jak przenieść zapach lasu do swojego domu? Przygotuj kotlety z grzybami w roli głównej! Zarówno w sezonie grzybobrania, jak i po nim. Słoik aromatycznych kapeluszy zawsze znajdzie miejsce w domowej spiżarni. Przyrządzenie chrupiących kotletów z grzybami może miło Cię zaskoczyć. Takie połączenie nie ma sobie równych.

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników grzybów, i to w każdej postaci. Czy Ty też masz do nich słabość?

Na jaką okazję?

Kotlety z grzybami dobrze sprawdzą się w roli obiadu dla całej rodziny. Miej w zapasie więcej. Bez dokładki się nie obejdzie!

Czy wiesz, że?

W Polsce występuje aż 1000 gatunków grzybów jadalnych. Ile z nich znasz?

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania kotletów możesz użyć więcej niż jednego rodzaju grzybów.