
Składniki
1 opakowanie
100 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
70 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnku dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml , 100 ml śmietany i gotuj ok. 15 minut.

Krok 2
Na koniec dodaj pokrojone na pół pomidory i oliwki oraz jajo i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Cukinię przekrój wzdłuż, łyżką usuń gniazdo nasienne i przypraw ją solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4
Na przygotowaną cukinię ułóż farsz z kaszy i posyp tartą mozzarellą.

Krok 5
Zapiekaj w piecu około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka po włosku w cukinii
Jakie produkty są najlepsze? Te uniwersalne, które można komponować z innymi składnikami i które wydobędą z dania nowy smak. Jeśli szukasz przepisu szybkiego i taniego w przygotowaniu, a jednocześnie łączącego w sobie wszystko, co najlepsze, to wybierz zapiekankę po włosku z cukinii. W prostocie siła, pamiętaj!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które uwielbiają smak letnich warzyw. Wykorzystaj sezonowość produktów i sięgaj po te, które daną porą roku są najlepsze.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Nie od dziś wiadomo, że to, co pieczone, smakuje jeszcze lepiej. Sięgnij po składniki, które masz akurat pod ręką i stwórz swoją ulubioną zapiekankę po włosku z cukinią w roli głównej.
Czy wiesz, że?
Młodych cukinii nie obiera się ze skórki. Są na tyle miękkie, że bez problemu można spożywać je w całości.
Dla urozmaicenia:
Do zapiekanki po włosku możesz dodać nie tylko cukinię, ale i swoje ulubione warzywa.


































