
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki miksujemy razem, do konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię.
Krok 3
Naleśniki smażymy z obu stron.
Krok 4
Do ciasta można dodać czekoladę. Naleśniki możemy podawać z: syropem klonowym, polewą, sosem, dżemem, owocami, bitą śmietaną. SMACZNEGO ♥
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej