Pancakes czyli amerykanskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes czyli amerykanskie naleśniki

Autor: Paulina25

ratingratingratingratingrating

15

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

343 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki miksujemy razem, do konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię.

Krok 3

Naleśniki smażymy z obu stron.

Krok 4

Do ciasta można dodać czekoladę. Naleśniki możemy podawać z: syropem klonowym, polewą, sosem, dżemem, owocami, bitą śmietaną. SMACZNEGO ♥

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes czyli amerykanskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej