
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki miksujemy razem, do konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię.
Krok 3
Naleśniki smażymy z obu stron.
Krok 4
Do ciasta można dodać czekoladę. Naleśniki możemy podawać z: syropem klonowym, polewą, sosem, dżemem, owocami, bitą śmietaną. SMACZNEGO ♥
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej