Naleśniki meksykańskie z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki meksykańskie z kurczakiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.75 litra

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.75 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

3 łyżki

1 szczypta

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, mleko, jako, odrobinę soli, pieprzu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Możesz użyć do tego miksera.

Krok 3

Filety pokrój na paseczki, dopraw papryką i curry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Następnie usmaż naleśniki.

Krok 5

Dodaj fix knorra przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Farsz nałóż do środka naleśnika i złóż, posyp startym serem (cheddar lub inny żółty ser), zapiekaj chwilę aż ser się roztopi. Natychmiast podawaj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej