
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.75 litra
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
60 gramów
1 opakowanie
0.75 łyżki
2 szczypty
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, mleko, jako, odrobinę soli, pieprzu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Możesz użyć do tego miksera.
Krok 3
Filety pokrój na paseczki, dopraw papryką i curry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Następnie usmaż naleśniki.
Krok 5
Dodaj fix knorra przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Farsz nałóż do środka naleśnika i złóż, posyp startym serem (cheddar lub inny żółty ser), zapiekaj chwilę aż ser się roztopi. Natychmiast podawaj .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej