Naleśniki meksykańskie z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki meksykańskie z kurczakiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.75 litra

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

60 gramów

1 opakowanie

0.75 łyżki

2 szczypty

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, mleko, jako, odrobinę soli, pieprzu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Możesz użyć do tego miksera.

Krok 3

Filety pokrój na paseczki, dopraw papryką i curry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Następnie usmaż naleśniki.

Krok 5

Dodaj fix knorra przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Farsz nałóż do środka naleśnika i złóż, posyp startym serem (cheddar lub inny żółty ser), zapiekaj chwilę aż ser się roztopi. Natychmiast podawaj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki meksykańskie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej