Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.75 litra
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
60 gramów
1 opakowanie
0.75 łyżki
2 szczypty
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, mleko, jako, odrobinę soli, pieprzu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Możesz użyć do tego miksera.
Krok 3
Filety pokrój na paseczki, dopraw papryką i curry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Dodaj fasolkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Następnie usmaż naleśniki.
Krok 5
Dodaj fix knorra przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Farsz nałóż do środka naleśnika i złóż, posyp startym serem (cheddar lub inny żółty ser), zapiekaj chwilę aż ser się roztopi. Natychmiast podawaj .
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej