Naleśniki z gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z gruszkami i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po przygotowaniu możesz zapiec naleśniki na grillu lub obsmażyć na patelni grillowej - będą miały ładne brązowe paseczki i zrobią się chrupiące.

Krok 2

Wymieszaj mąkę z solą, utrzyj mikserem z jajkami i połową mleka. Stale miksując, powoli wlewaj masło i resztę mleka. Na patelni posmarowanej masłem lub margaryną smaż kolejno dość grube naleśniki. Przygotuj nadzienie: zmiksuj serek z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodaj skórkę z cytrusów, likier i orzeszki, a na koniec gruszkę. Wszystko wymieszaj, posmaruj naleśniki i złóż je w chusteczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej