Naleśniki z gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z gruszkami i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po przygotowaniu możesz zapiec naleśniki na grillu lub obsmażyć na patelni grillowej - będą miały ładne brązowe paseczki i zrobią się chrupiące.

Krok 2

Wymieszaj mąkę z solą, utrzyj mikserem z jajkami i połową mleka. Stale miksując, powoli wlewaj masło i resztę mleka. Na patelni posmarowanej masłem lub margaryną smaż kolejno dość grube naleśniki. Przygotuj nadzienie: zmiksuj serek z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodaj skórkę z cytrusów, likier i orzeszki, a na koniec gruszkę. Wszystko wymieszaj, posmaruj naleśniki i złóż je w chusteczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej