Naleśniki z gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z gruszkami i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po przygotowaniu możesz zapiec naleśniki na grillu lub obsmażyć na patelni grillowej - będą miały ładne brązowe paseczki i zrobią się chrupiące.

Krok 2

Wymieszaj mąkę z solą, utrzyj mikserem z jajkami i połową mleka. Stale miksując, powoli wlewaj masło i resztę mleka. Na patelni posmarowanej masłem lub margaryną smaż kolejno dość grube naleśniki. Przygotuj nadzienie: zmiksuj serek z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodaj skórkę z cytrusów, likier i orzeszki, a na koniec gruszkę. Wszystko wymieszaj, posmaruj naleśniki i złóż je w chusteczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej