
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
0.5 szklanki
null
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
6 łyżek
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto zmiksuj i usmaż z niego naleśniki.
Krok 2
Ser wymieszaj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
Serem posmaruj naleśniki, złóż na 4.
Krok 4
Podsmaż na patelni. Podawaj ze śmietaną, dżemem i udekoruj śmietaną w sprayu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej