Naleśnik z serem i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnik z serem i śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

null

null

1 łyżeczka

1 opakowanie

6 łyżek

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zmiksuj i usmaż z niego naleśniki.

Krok 2

Ser wymieszaj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Serem posmaruj naleśniki, złóż na 4.

Krok 4

Podsmaż na patelni. Podawaj ze śmietaną, dżemem i udekoruj śmietaną w sprayu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnik z serem i śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej