
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
0.5 szklanki
null
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
6 łyżek
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto zmiksuj i usmaż z niego naleśniki.
Krok 2
Ser wymieszaj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
Serem posmaruj naleśniki, złóż na 4.
Krok 4
Podsmaż na patelni. Podawaj ze śmietaną, dżemem i udekoruj śmietaną w sprayu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej