Naleśniki mamusi Muminka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

73

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

2 sztuki

225 gramów

1 łyżka

8 łyżek

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mleko, a następnie wlej łyżkę roztopionego masła. Wymieszaj.

Krok 3

Do masy powoli wsypuj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem.

Krok 5

Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie naleśniki.

Krok 6

Po usmażeniu naleśniki posmaruj obficie powidłami i zwiń w ruloniki.

Krok 7

Wierzch każdego rulonika ozdób kleksem bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej