Naleśniki mamusi Muminka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki mamusi Muminka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

2 sztuki

225 gramów

1 łyżka

8 łyżek

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mleko, a następnie wlej łyżkę roztopionego masła. Wymieszaj.

Krok 3

Do masy powoli wsypuj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem.

Krok 5

Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie naleśniki.

Krok 6

Po usmażeniu naleśniki posmaruj obficie powidłami i zwiń w ruloniki.

Krok 7

Wierzch każdego rulonika ozdób kleksem bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki mamusi Muminka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej