Burrida przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrida

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

750 gramów

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

150 mililitrów

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i duś 15 minut.

Krok 5

Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.

Krok 6

Na koniec dorzuć kraby i krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej