Burrida przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrida

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

750 gramów

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

150 mililitrów

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i duś 15 minut.

Krok 5

Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.

Krok 6

Na koniec dorzuć kraby i krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej