
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
750 gramów
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
150 mililitrów
2 sztuki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.
Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Przykryj i duś 15 minut.
Krok 5
Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.
Krok 6
Na koniec dorzuć kraby i krewetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej