Burrida przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burrida

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

750 gramów

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

150 mililitrów

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i duś 15 minut.

Krok 5

Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.

Krok 6

Na koniec dorzuć kraby i krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej