Kurczak curry z ziemniakami - kawałki kurczaka | Przepisy.pl pixel

Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

600 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.

Krok 2

Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karczek duszony na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej