Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

600 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.

Krok 2

Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej