Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

600 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.

Krok 2

Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej