Kurczak curry z ziemniakami - kawałki kurczaka | Przepisy.pl pixel

Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

600 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.

Krok 2

Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej