Kurczak curry z ziemniakami - kawałki kurczaka | Przepisy.pl pixel

Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

600 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.

Krok 2

Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej