Kawałki kurczaka z ziemniakami z curry
łatwe
121 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
600 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój pod skosem w dość duże plastry.
Krok 2
Mięso oprósz mąką i obsmaż w garnku na oliwie.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i smaż razem z kurczakiem. Dodaj curry i wymieszaj.
Krok 4
Ziemniaki pokrój w plastry i również dorzuć do garnka.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i wlej do pozostałych składników. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 10-12 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Gotowe danie podawaj z chrupiącymi warzywami i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej