Sałatka po grecku z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po grecku z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.

Krok 2

Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Andrzej  Trypucki

    Andrzej Trypucki , 14.11.2015

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej