Sałatka po grecku z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po grecku z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.

Krok 2

Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Andrzej  Trypucki

    Andrzej Trypucki , 14.11.2015

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej