Sałatka po grecku z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po grecku z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.

Krok 2

Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Andrzej  Trypucki

    Andrzej Trypucki , 14.11.2015

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej