Sałatka po grecku z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po grecku z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.

Krok 2

Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Andrzej  Trypucki

    Andrzej Trypucki , 14.11.2015

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po grecku z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej