Swojski płoć pieczony na ruszcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski płoć pieczony na ruszcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

null

null

250 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.

Krok 4

Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej