Swojski płoć pieczony na ruszcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

39

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

null

null

250 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.

Krok 4

Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej