Swojski płoć pieczony na ruszcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski płoć pieczony na ruszcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

null

null

250 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.

Krok 4

Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej