Swojski płoć pieczony na ruszcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski płoć pieczony na ruszcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

null

null

250 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.

Krok 4

Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski płoć pieczony na ruszcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej