
Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
null
null
250 mililitrów
3 sztuki
3 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.
Krok 3
Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.
Krok 4
Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























