Panzella z ciabatty i warzyw - Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 gramów

0.2 szklanki

0.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry pokrój na połówki. Awokado pokrój w kostkę, ogórka w plastry, paprykę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb pokrój w kostki, a następnie połącz go z mieszanką czosnku i oliwy.

Krok 3

Potrząśnij naczyniem, po czym rozłóż chleb na blasze i zapiekaj około 10 minut, aż się zarumieni. Chleb włóż do miski z pozostałymi składnikami i winegretem i ostrożnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej