Panzella z ciabatty i warzyw - Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 gramów

0.2 szklanki

0.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry pokrój na połówki. Awokado pokrój w kostkę, ogórka w plastry, paprykę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb pokrój w kostki, a następnie połącz go z mieszanką czosnku i oliwy.

Krok 3

Potrząśnij naczyniem, po czym rozłóż chleb na blasze i zapiekaj około 10 minut, aż się zarumieni. Chleb włóż do miski z pozostałymi składnikami i winegretem i ostrożnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaszotto z fetą i batatem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej