Panzella z ciabatty i warzyw - Zobacz na przepisy.pl

Panzella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 gramów

0.2 szklanki

0.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry pokrój na połówki. Awokado pokrój w kostkę, ogórka w plastry, paprykę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb pokrój w kostki, a następnie połącz go z mieszanką czosnku i oliwy.

Krok 3

Potrząśnij naczyniem, po czym rozłóż chleb na blasze i zapiekaj około 10 minut, aż się zarumieni. Chleb włóż do miski z pozostałymi składnikami i winegretem i ostrożnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej