Panzella z ciabatty i warzyw - Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

800 gramów

0.2 szklanki

0.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry pokrój na połówki. Awokado pokrój w kostkę, ogórka w plastry, paprykę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb pokrój w kostki, a następnie połącz go z mieszanką czosnku i oliwy.

Krok 3

Potrząśnij naczyniem, po czym rozłóż chleb na blasze i zapiekaj około 10 minut, aż się zarumieni. Chleb włóż do miski z pozostałymi składnikami i winegretem i ostrożnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej