Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
800 gramów
0.2 szklanki
0.5 szklanki
500 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki cherry pokrój na połówki. Awokado pokrój w kostkę, ogórka w plastry, paprykę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb pokrój w kostki, a następnie połącz go z mieszanką czosnku i oliwy.
Krok 3
Potrząśnij naczyniem, po czym rozłóż chleb na blasze i zapiekaj około 10 minut, aż się zarumieni. Chleb włóż do miski z pozostałymi składnikami i winegretem i ostrożnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej