Spaghetti z fixem trochę inaczej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

25 dekagramów

5 dekagramów

3 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej marchew. Cebulę usiekać drobno. Pomidory sparzyć - zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchew. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dołożyć rozdrobnione mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Wrzucić pomidory. Dalej podsmażać aż puszczą sok. Wlać 3 szklanki wody. Zagotować.

Krok 3

Wrzucić 1/2 kostki bulionu wołowego i gotować 30 minut na małym gazie przy uchylonej pokrywce. Wsypać przyprawy, wkruszyć, kostkę Rosołu z kury Knorr, mini kostkę Czosnek - dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej