Spaghetti z fixem trochę inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fixem trochę inaczej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

25 dekagramów

5 dekagramów

3 szklanki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej marchew. Cebulę usiekać drobno. Pomidory sparzyć - zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchew. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dołożyć rozdrobnione mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Wrzucić pomidory. Dalej podsmażać aż puszczą sok. Wlać 3 szklanki wody. Zagotować.

Krok 3

Wrzucić 1/2 kostki bulionu wołowego i gotować 30 minut na małym gazie przy uchylonej pokrywce. Wsypać przyprawy, wkruszyć, kostkę Rosołu z kury Knorr, mini kostkę Czosnek - dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej