Spaghetti z fixem trochę inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fixem trochę inaczej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

25 dekagramów

5 dekagramów

3 szklanki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej marchew. Cebulę usiekać drobno. Pomidory sparzyć - zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchew. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dołożyć rozdrobnione mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Wrzucić pomidory. Dalej podsmażać aż puszczą sok. Wlać 3 szklanki wody. Zagotować.

Krok 3

Wrzucić 1/2 kostki bulionu wołowego i gotować 30 minut na małym gazie przy uchylonej pokrywce. Wsypać przyprawy, wkruszyć, kostkę Rosołu z kury Knorr, mini kostkę Czosnek - dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej