Spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti śródziemnomorskie

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Cukinie z papryką umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmaż delikatnie posiekany czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę, wymieszaj . Duś do momentu, aż będą al dente.

Krok 4

Dodaj na patelnie pomidory z puszki, mini kostkę pietruszkową, paprykę oraz sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś warzywa na wolnym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Makaron dodaj do sosu, delikatnie wymieszaj, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej