Spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti śródziemnomorskie

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

5 łyżek

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Cukinie z papryką umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmaż delikatnie posiekany czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę, wymieszaj . Duś do momentu, aż będą al dente.

Krok 4

Dodaj na patelnie pomidory z puszki, mini kostkę pietruszkową, paprykę oraz sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś warzywa na wolnym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Makaron dodaj do sosu, delikatnie wymieszaj, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej