
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
5 łyżek
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Cukinie z papryką umyj i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmaż delikatnie posiekany czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę, wymieszaj . Duś do momentu, aż będą al dente.
Krok 4
Dodaj na patelnie pomidory z puszki, mini kostkę pietruszkową, paprykę oraz sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Duś warzywa na wolnym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Makaron dodaj do sosu, delikatnie wymieszaj, podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej