Spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti śródziemnomorskie

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Cukinie z papryką umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmaż delikatnie posiekany czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę, wymieszaj . Duś do momentu, aż będą al dente.

Krok 4

Dodaj na patelnie pomidory z puszki, mini kostkę pietruszkową, paprykę oraz sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś warzywa na wolnym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Makaron dodaj do sosu, delikatnie wymieszaj, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej