Spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti śródziemnomorskie

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Cukinie z papryką umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmaż delikatnie posiekany czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę, wymieszaj . Duś do momentu, aż będą al dente.

Krok 4

Dodaj na patelnie pomidory z puszki, mini kostkę pietruszkową, paprykę oraz sól i pieprz, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś warzywa na wolnym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Makaron dodaj do sosu, delikatnie wymieszaj, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej