Curry ze szpinakiem i czerwoną soczewicą
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
250 gramów
100 gramów
2 opakowania
200 mililitrów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź szpinak. Ryż dziki, biały oraz soczewice ugotuj w trzech osobnych garnkach zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Ryż po ugotowaniu odcedź i wymieszaj czarny z białym.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Odciśnij dobrze szpinak i dodaj do cebuli. Podsmaż 1 minutę i wlej napój kokosowy oraz 250ml wody.
Krok 3
Teraz dodaj Fix Knorr. Wymieszaj dobrze i gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj soczewicę, wymieszaj i podawaj z kolorowym ryżem.

Dobra rada:
Ryż możesz zastąpić kuskusem lub kaszą bulgur. Dodaj również świeże chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry ze szpinakiem i czerwoną soczewicą
Przepadasz za daniami kuchni indyjskiej, ale zazwyczaj jadasz je wyłącznie w restauracjach? Czas zmienić ten stan rzeczy, ponieważ przyrządzenie curry ze szpinakiem i czerwoną soczewicą nie jest skomplikowane, a daje wyśmienite rezultaty. Będziesz pod wrażeniem, jak smaczne danie można wyczarować z kilku prostych składników.
Dla kogo?
Uwielbiasz zgłębiać receptury z dalekich krajów i odważnie odkrywasz kolejne receptury? Aromatycznym curry ze szpinakiem i czerwoną soczewicą całą pewnością się nie zawiedziesz!
Na jaką okazję?
Warzywa podane z kompozycją ryżu dzikiego i basmati prezentują się na tyle efektownie, że śmiało możesz zaproponować je gościom, którym chcesz zaimponować swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Nie muszą wiedzieć, że to naprawdę prosty przepis na curry z czerwoną soczewicą, z którym poradzą sobie nawet początkujący kucharze.
Czy wiesz, że?
Istnieje wiele kolorowych odmian soczewicy. Nie miej oporów przed próbowaniem zielonej, żółtej, brązowej czy czarnej.
Dla urozmaicenia:
Do curry ze szpinakiem i soczewicą pasują także bataty, bakłażany i dynia.