Kurczak tikka masala Knorr - Fix: Smaki Świata | Przepisy.pl pixel

Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala to niezwykle aromatyczne danie przywodzące na myśl dalekie Indie.

Powiązane produkty

Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Kurczakiem po Meksykańsku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Kurczakiem po Meksykańsku
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
skrobia, koncentrat pomidorowy¹ (17,3%), cukier, sól jodowana, tłuszcz palmowy, aromaty, marchew¹ (3,1%), zielona cebulka¹ (3,1%), czerwona papryka¹ (2,5%), cebula¹ (2,4%), mielona papryka¹, czosnek¹ (2%), hydrolizowane białko roślinne, nasiona kolendry, kmin (1,4%), imbir (1,4%), syrop glukozowy, pieprz cayenne (chili) (1%), natka kolendry, liść laurowy, odtłuszczony JOGURT w proszku, maltodekstryna, kardamon, białka MLEKA, cynamon, aromat dymu wędzarniczego, zagęszczony sok z czerwonego buraka, zagęszczony sok z cytryny (maltodekstryna, sok z cytryny), goździki, sól. Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję, seler i gorczycę. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala

Jeśli masz ochotę przenieść się myślami do dalekich Indii, przyrządź wyjątkowe danie, którym zachwyci się każdy wielbiciel orientalnych smaków. Dzięki Knorr Fix Tikka Masala, szybko i z ogromną łatwością ugotujesz przepyszną potrawę o zachwycającym aromacie imbiru, kuminu, kolendry i wielu innych przypraw. Wystarczy tylko, że przygotujesz wszystkie składniki i poznasz kilka prostych kroków. Gotowi? Zaczynamy!

Krok 1

Ugotuj ryż na sypko. Jeśli chcesz, by zyskał subtelny żółty odcień i lekko korzenny smak, w trakcie gotowania dodaj szczyptę mielonej kurkumy.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż pierś kurczaka pokrojoną w dość wąskie paseczki.

Krok 3

Do zrumienionego mięsa dorzuć kawałki zielonej fasolki szparagowej oraz pokrojoną w paski cebulę i marchewkę. Całość chwilę podsmażaj. Aby marchew szybciej zmiękła możesz ją utrzeć na grubych oczkach.

Krok 4

Fix Tikka Masala wymieszaj z małym opakowaniem jogurtu oraz około 100 ml wody, a następnie wlej na patelnię i całość gotuj przez kilka minut, kilkakrotnie mieszając. Potrawę udekoruj siekaną kolendrą. Podawaj z ryżem. Smacznego!