Pizza farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza farmerska

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

5 plastrów

1 szklanka

20 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

50 mililitrów

8 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski pozbywając się gniazda nasiennego..

Krok 4

Stolnice lub blat stołu podsyp mąka połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 cm średnicy i 1 cm grubości.

Krok 5

Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować 1 cm odstępu od rantu. Posyp serem.

Krok 6

Na pizzy ułóż szynkę i posyp równomiernie warzywami i dodaj na koniec rozkruszoną mini kostkę Knorr. Piecz 20 min w 180 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej