Pizza farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza farmerska

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

5 plastrów

1 szklanka

20 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

50 mililitrów

8 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski pozbywając się gniazda nasiennego..

Krok 4

Stolnice lub blat stołu podsyp mąka połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 cm średnicy i 1 cm grubości.

Krok 5

Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować 1 cm odstępu od rantu. Posyp serem.

Krok 6

Na pizzy ułóż szynkę i posyp równomiernie warzywami i dodaj na koniec rozkruszoną mini kostkę Knorr. Piecz 20 min w 180 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza kebabowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej