
Składniki
200 gramów
5 plastrów
1 szklanka
20 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
50 mililitrów
8 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w paski pozbywając się gniazda nasiennego..
Krok 4
Stolnice lub blat stołu podsyp mąka połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 cm średnicy i 1 cm grubości.
Krok 5
Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować 1 cm odstępu od rantu. Posyp serem.
Krok 6
Na pizzy ułóż szynkę i posyp równomiernie warzywami i dodaj na koniec rozkruszoną mini kostkę Knorr. Piecz 20 min w 180 C
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































