PIZZA DOMOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIZZA DOMOWA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

6 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.

Krok 2

PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.

Krok 3

KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.

Krok 4

CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.

Krok 5

WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej