PIZZA DOMOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIZZA DOMOWA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

6 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.

Krok 2

PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.

Krok 3

KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.

Krok 4

CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.

Krok 5

WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej