PIZZA DOMOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIZZA DOMOWA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

6 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.

Krok 2

PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.

Krok 3

KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.

Krok 4

CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.

Krok 5

WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIZZA DOMOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej