Składniki
3 szklanki
6 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.
Krok 2
PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.
Krok 3
KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.
Krok 4
CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.
Krok 5
WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej