
Składniki
3 szklanki
6 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.
Krok 2
PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.
Krok 3
KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.
Krok 4
CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.
Krok 5
WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























