
Składniki
3 szklanki
6 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
DO MĄKI DODAJEMY ROZGNIECIONE DROŻDŻE I SÓL. DOLEWAMY WODY, MIESZAMY I WYRABIAMY CIASTO.
Krok 2
PO WYROŚNIĘCIU CIASTA DODAJEMY OLEJ I GAŁKĘ. WYRABIAMY.
Krok 3
KŁADZIEMY CIASTO NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.
Krok 4
CIASTO SMARUJEMY KECZUPEM, NA TO PIECZARKI, CEBULA, SER, DOWOLNE SKŁADNIKI. POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI.
Krok 5
WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, AŻ SIĘ ZARUMIENI.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej