Pizza Bolognese a la Samosa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

430 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

843 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.

Krok 2

Wystudzony sos wymieszaj ze startym serem.

Krok 3

Ciasto na pizzę rozwałkuj dość cienko i pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm.

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce gęstego sosu. Cisto złóż, tworząc trójkątne pierożki. Ranty ciasta zwilż wodą i sklej.

Krok 5

Tak przygotowane pierożki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10-12 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie mini pizze możesz przygotować również z innym farszem, np. wegetariańskim.

2

Opinie o przepisie

  • Martyna Witowska

    Martyna Witowska , 27.01.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Tomek

    Tomek Tomek , 18.11.2016

    Super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej