Składniki
400 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
50 gramów
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.
Krok 2
Wystudzony sos wymieszaj ze startym serem.
Krok 3
Ciasto na pizzę rozwałkuj dość cienko i pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm.
Krok 4
Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce gęstego sosu. Cisto złóż, tworząc trójkątne pierożki. Ranty ciasta zwilż wodą i sklej.
Krok 5
Tak przygotowane pierożki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10-12 minut.
Dobra rada:
Takie mini pizze możesz przygotować również z innym farszem, np. wegetariańskim.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej