Mięso mielone w cieście na pizzę - z sosem | Przepisy.pl pixel

Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
445 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

352 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

957 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.

Krok 2

Wystudzony sos wymieszaj ze startym serem.

Krok 3

Ciasto na pizzę rozwałkuj dość cienko i pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm.

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce gęstego sosu. Cisto złóż, tworząc trójkątne pierożki. Ranty ciasta zwilż wodą i sklej.

Krok 5

Tak przygotowane pierożki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10-12 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie mini pizze możesz przygotować również z innym farszem, np. wegetariańskim.

2

Opinie o przepisie

  • Martyna Witowska

    Martyna Witowska , 27.01.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Tomek

    Tomek Tomek , 18.11.2016

    Super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza Vezuvio
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEOPizza Bolognese a la Samosa - VIDEO

Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.