Składniki
400 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
50 gramów
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.
Krok 2
Wystudzony sos wymieszaj ze startym serem.
Krok 3
Ciasto na pizzę rozwałkuj dość cienko i pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm.
Krok 4
Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce gęstego sosu. Cisto złóż, tworząc trójkątne pierożki. Ranty ciasta zwilż wodą i sklej.
Krok 5
Tak przygotowane pierożki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10-12 minut.

Dobra rada:
Takie mini pizze możesz przygotować również z innym farszem, np. wegetariańskim.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza Bolognese a la Samosa - VIDEO
Mięso przesmaż na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Gotuj 5 minut na małym ogniu a następnie wystudź.