Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese
łatwe
1163 osoby zapisały
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1 ziarno
2 łyżki
500 gramów
1 puszka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę i czosnek. Na średnim ogniu podduś cebulę i czosnek z 1 łyżką oleju. Dodaj mięso i smaż przez 5 minut, aż będzie brązowe.
Krok 2
Dodaj pomidory i Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Ostudź.
Krok 3
Lekko rozwałkuj ciasto do pizzy i wytnij z niego kółka o średnicy ok. 24 cm. Rozprowadź farsz na środku pozostawiając po 2 cm rezerwy z brzegu. Zwilż brzeg wodą. Sklej brzegi zamykając farsz. Piecz przez 15 minut i podawaj z rukolą.
Dobra rada:
Calzone można przygotować także w wersji wegetariańskiej z duszonymi pieczarkami, cukinią i papryką. Do farszu dodaj tarty ser mozzarella lub feta.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese
Dziś wieczorem przygotuj włoski przysmak. Kruche calzone wypełnione znakomitym sosem bolognese z pewnością poprawi dzisiejszy nastrój.