Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1006 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

513 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 ziarno

2 łyżki

500 gramów

1 puszka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę i czosnek. Na średnim ogniu podduś cebulę i czosnek z 1 łyżką oleju. Dodaj mięso i smaż przez 5 minut, aż będzie brązowe.

Krok 2

Dodaj pomidory i Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Ostudź.

Krok 3

Lekko rozwałkuj ciasto do pizzy i wytnij z niego kółka o średnicy ok. 24 cm. Rozprowadź farsz na środku pozostawiając po 2 cm rezerwy z brzegu. Zwilż brzeg wodą. Sklej brzegi zamykając farsz. Piecz przez 15 minut i podawaj z rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Calzone można przygotować także w wersji wegetariańskiej z duszonymi pieczarkami, cukinią i papryką. Do farszu dodaj tarty ser mozzarella lub feta. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Spaghetti bolognese. Gotowanie ZERO WASTE

3

Opinie o przepisie

  • asia wodecka

    asia wodecka , 05.01.2020

    genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 14.08.2016

    ciasto na pizzę można samemu zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Figiel

    Małgorzata Figiel , 27.06.2016

    pyszne danie elegancko podane

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognesePieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese

Dziś wieczorem przygotuj włoski przysmak. Kruche calzone wypełnione znakomitym sosem bolognese z pewnością poprawi dzisiejszy nastrój.