Calzone bolognese - pierogi bolońskie z sosem | Przepisy.pl pixel

Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1014 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

521 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 ziarno

2 łyżki

500 gramów

1 puszka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę i czosnek. Na średnim ogniu podduś cebulę i czosnek z 1 łyżką oleju. Dodaj mięso i smaż przez 5 minut, aż będzie brązowe.

Krok 2

Dodaj pomidory i Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Ostudź.

Krok 3

Lekko rozwałkuj ciasto do pizzy i wytnij z niego kółka o średnicy ok. 24 cm. Rozprowadź farsz na środku pozostawiając po 2 cm rezerwy z brzegu. Zwilż brzeg wodą. Sklej brzegi zamykając farsz. Piecz przez 15 minut i podawaj z rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Calzone można przygotować także w wersji wegetariańskiej z duszonymi pieczarkami, cukinią i papryką. Do farszu dodaj tarty ser mozzarella lub feta. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Spaghetti bolognese. Gotowanie ZERO WASTE

3

Opinie o przepisie

  • asia wodecka

    asia wodecka , 05.01.2020

    genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 14.08.2016

    ciasto na pizzę można samemu zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Figiel

    Małgorzata Figiel , 27.06.2016

    pyszne danie elegancko podane

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognesePieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese

Dziś wieczorem przygotuj włoski przysmak. Kruche calzone wypełnione znakomitym sosem bolognese z pewnością poprawi dzisiejszy nastrój.