Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese
ZERO WASTE
łatwe
1333 osoby zapisały

Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1 ziarno
2 łyżki
500 gramów
1 puszka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę i czosnek. Na średnim ogniu podduś cebulę i czosnek z 1 łyżką oleju. Dodaj mięso i smaż przez 5 minut, aż będzie brązowe.
Krok 2
Dodaj pomidory i Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Ostudź.
Krok 3
Lekko rozwałkuj ciasto do pizzy i wytnij z niego kółka o średnicy ok. 24 cm. Rozprowadź farsz na środku pozostawiając po 2 cm rezerwy z brzegu. Zwilż brzeg wodą. Sklej brzegi zamykając farsz. Piecz przez 15 minut i podawaj z rukolą.

Dobra rada:
Calzone można przygotować także w wersji wegetariańskiej z duszonymi pieczarkami, cukinią i papryką. Do farszu dodaj tarty ser mozzarella lub feta. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Spaghetti bolognese. Gotowanie ZERO WASTE
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieróg Calzone z sosem mięsnym bolognese
Dziś wieczorem przygotuj włoski przysmak. Kruche calzone wypełnione znakomitym sosem bolognese z pewnością poprawi dzisiejszy nastrój.