
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
5 łyżek
250 gramów
500 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.
Krok 3
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.
Krok 4
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej