
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
5 łyżek
250 gramów
500 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.
Krok 3
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.
Krok 4
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej