
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
5 łyżek
250 gramów
500 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.
Krok 3
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.
Krok 4
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej