Serowa pizza ze świeżą bazylią – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza serowa z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

250 gramów

500 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.

Krok 3

Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.

Krok 4

Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej