
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
5 łyżek
250 gramów
500 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.
Krok 3
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.
Krok 4
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej