Serowa pizza ze świeżą bazylią – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza serowa z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

250 gramów

500 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.

Krok 3

Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.

Krok 4

Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wodzionka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej