Serowa pizza ze świeżą bazylią – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza serowa z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

250 gramów

500 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.

Krok 3

Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.

Krok 4

Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej