Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
5 łyżek
250 gramów
500 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.
Krok 3
Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.
Krok 4
Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej