Serowa pizza ze świeżą bazylią – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza serowa z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

250 gramów

500 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i posmaruj gotowe ciasto na pizze.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w paski i ułóż na cieście. Posyp serem pecorino.

Krok 3

Nałóż ricottę i posyp startym parmezanem.

Krok 4

Piecz około 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza serowa z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej