Pizza z szynką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z szynką i pieczarkami

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

5 szklanek

1 łyżeczka

400 gramów

400 gramów

30 dekagramów

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować. Wyrobione ciasto włóż do dużej czystej miski i przykryj ściereczką. Podczas wyrastania, ciasto powinno zwiększyc swoją objętość dwukrotnie. Można to sprawdzić w ten sposób: włóż palec w ciasto i przekonaj się ,czy pozostanie w nim odcisk, jeśli tak ciasto jest gotowe.

Krok 2

Kiedy skończy się wyrastanie, umieść ciasto na wysmarowanej oliwą z oliwek blasze. Na ciasto na blaszce ,wpierw wylewamy sos i rozsmarowujemy go po całej powierzchni pizzy.

Krok 3

Składniki do sosu: 6 łyżek ketchupu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki oregano. Wszystkie składniki ze sobą połącz.

Krok 4

Następnie wykładamy pozostałe składniki farszu, na wierzch ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej