
Składniki
50 gramów
1 szklanka
5 szklanek
1 łyżeczka
400 gramów
400 gramów
30 dekagramów
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować. Wyrobione ciasto włóż do dużej czystej miski i przykryj ściereczką. Podczas wyrastania, ciasto powinno zwiększyc swoją objętość dwukrotnie. Można to sprawdzić w ten sposób: włóż palec w ciasto i przekonaj się ,czy pozostanie w nim odcisk, jeśli tak ciasto jest gotowe.
Krok 2
Kiedy skończy się wyrastanie, umieść ciasto na wysmarowanej oliwą z oliwek blasze. Na ciasto na blaszce ,wpierw wylewamy sos i rozsmarowujemy go po całej powierzchni pizzy.
Krok 3
Składniki do sosu: 6 łyżek ketchupu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki oregano. Wszystkie składniki ze sobą połącz.
Krok 4
Następnie wykładamy pozostałe składniki farszu, na wierzch ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej