Pizza z szynką i pieczarkami

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

5 szklanek

1 łyżeczka

400 gramów

400 gramów

30 dekagramów

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować. Wyrobione ciasto włóż do dużej czystej miski i przykryj ściereczką. Podczas wyrastania, ciasto powinno zwiększyc swoją objętość dwukrotnie. Można to sprawdzić w ten sposób: włóż palec w ciasto i przekonaj się ,czy pozostanie w nim odcisk, jeśli tak ciasto jest gotowe.

Krok 2

Kiedy skończy się wyrastanie, umieść ciasto na wysmarowanej oliwą z oliwek blasze. Na ciasto na blaszce ,wpierw wylewamy sos i rozsmarowujemy go po całej powierzchni pizzy.

Krok 3

Składniki do sosu: 6 łyżek ketchupu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki oregano. Wszystkie składniki ze sobą połącz.

Krok 4

Następnie wykładamy pozostałe składniki farszu, na wierzch ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej