
Składniki
50 gramów
1 szklanka
5 szklanek
1 łyżeczka
400 gramów
400 gramów
30 dekagramów
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować. Wyrobione ciasto włóż do dużej czystej miski i przykryj ściereczką. Podczas wyrastania, ciasto powinno zwiększyc swoją objętość dwukrotnie. Można to sprawdzić w ten sposób: włóż palec w ciasto i przekonaj się ,czy pozostanie w nim odcisk, jeśli tak ciasto jest gotowe.
Krok 2
Kiedy skończy się wyrastanie, umieść ciasto na wysmarowanej oliwą z oliwek blasze. Na ciasto na blaszce ,wpierw wylewamy sos i rozsmarowujemy go po całej powierzchni pizzy.
Krok 3
Składniki do sosu: 6 łyżek ketchupu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki oregano. Wszystkie składniki ze sobą połącz.
Krok 4
Następnie wykładamy pozostałe składniki farszu, na wierzch ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej




























