Najlepsze ciasto do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Najlepsze ciasto do pizzy

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy obie mąki. Dodajemy sól i olej.

Krok 2

Do szklanki (250ml) mleka dodajemy rozkruszone drożdże oraz cukier. Podgrzewamy, aby mleko było ciepłe ( nie może być gorące, inaczej ciasto nie wyrośnie!)

Krok 3

Rozczyn dodajemy do miski z mąkami. Mieszamy . Ciasto powinno być luźne.

Krok 4

Podsypujemy delikatnie aby uformować kulę.

Krok 5

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 do max 60 min.

Krok 6

Wyrośniętego ciasta NIE WYRABIAMY . Formujemy kształt pizzy i dodajemy ulubione składniki.

Krok 7

Piekarnik rozgrzać do maksymalnej temperatury (min. 250 stopni C).

Krok 8

Piec ok. 10-15 min.

Krok 9

Zalecam smarowanie brzegów pizzy białkiem jaja lub roztrzepanym jajkiem. Smacznego ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Najlepsze ciasto do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej