Pan Pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pan Pizza

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 plastry

4 sztuki

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać do miski, dodajemy drożdże i suszoną bazylię i sól. Dolewamy ciepłą wodę i oliwę i wyrabiamy ciasto około 20 minut.

Krok 2

Odstawiamy po przykryciem w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze kuleczki i rękoma formujemy malutkie pizze.

Krok 3

Układamy na blasze. Odstawiamy na kolejne 10-15 minut.

Krok 4

Przygotowujemy sos: wyciskamy czosnek, pomidory (bez skórki) kroimy w małe kawałki. Przekładamy do miseczki i rozdrabniamy blenderem. Dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku.

Krok 5

Pizze nacieramy sosem i posypujemy oregano. Dekorujemy wcześniej przygotowanymi składnikami.

Krok 6

Pieczemy w temp. 180 C . Dekorujemy kiełkami już po upieczeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pan Pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza Capriciosa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej