Makaronowa sałatka z rukolą na zielono

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

10 dekagramów

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.

Krok 2

Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 3

Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej