Makaronowa sałatka z rukolą na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z rukolą na zielono

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.

Krok 2

Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 3

Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej