Makaronowa sałatka z rukolą na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z rukolą na zielono

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.

Krok 2

Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 3

Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej