Makaronowa sałatka z rukolą na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z rukolą na zielono

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.

Krok 2

Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 3

Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z jogurtem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej