Składniki
1 szklanka
10 dekagramów
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.
Krok 2
Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Krok 3
Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej