Makaronowa sałatka z rukolą na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka z rukolą na zielono

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojone w ćwiartki talarków ogórki konserwowe.

Krok 2

Kostkę rosołową kruszymy, dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 3

Sosem zalewamy makaron z ogórkami i piersią z kurczaka, dokładnie mieszamy. Dorzucamy osuszoną rukolę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka z rukolą na zielono  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej