Sałatka gyros z chińską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros z chińską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paseczki, posyp przyprawą gyros, polej sosem sojowym i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż z marynatą i dorzuć do sałatki.

Krok 3

Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i wlej do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zostaw jeszcze na 10 minut.

Krok 4

W tym czasie kapustę i cebulę pokrój w paski, a papryki, pomidory i ogórka pokrój w kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej