Sałatka gyros z chińską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros z chińską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paseczki, posyp przyprawą gyros, polej sosem sojowym i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż z marynatą i dorzuć do sałatki.

Krok 3

Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i wlej do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zostaw jeszcze na 10 minut.

Krok 4

W tym czasie kapustę i cebulę pokrój w paski, a papryki, pomidory i ogórka pokrój w kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej