Sałatka gyros z chińską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros z chińską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paseczki, posyp przyprawą gyros, polej sosem sojowym i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż z marynatą i dorzuć do sałatki.

Krok 3

Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i wlej do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zostaw jeszcze na 10 minut.

Krok 4

W tym czasie kapustę i cebulę pokrój w paski, a papryki, pomidory i ogórka pokrój w kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros z chińską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej