
Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na paseczki, posyp przyprawą gyros, polej sosem sojowym i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Kurczaka usmaż z marynatą i dorzuć do sałatki.
Krok 3
Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i wlej do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zostaw jeszcze na 10 minut.
Krok 4
W tym czasie kapustę i cebulę pokrój w paski, a papryki, pomidory i ogórka pokrój w kosteczkę. Wszystkie warzywa wrzuć do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































