
Składniki
null
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj forszmak. Z bułki odkrój wierzchnią część, wybierz miąższ i pozostałą część wymieszaj z osłodzonym mlekiem.
Krok 2
Gdy się spulchni nałóż przygotowaną masę, posyp tartym serem i połóż kawałeczki masła.
Krok 3
Piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przełóż na półmisek i pokrój w grube plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej