Składniki
null
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj forszmak. Z bułki odkrój wierzchnią część, wybierz miąższ i pozostałą część wymieszaj z osłodzonym mlekiem.
Krok 2
Gdy się spulchni nałóż przygotowaną masę, posyp tartym serem i połóż kawałeczki masła.
Krok 3
Piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przełóż na półmisek i pokrój w grube plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej