Forszmak pieczony w bułce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Forszmak pieczony w bułce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj forszmak. Z bułki odkrój wierzchnią część, wybierz miąższ i pozostałą część wymieszaj z osłodzonym mlekiem.

Krok 2

Gdy się spulchni nałóż przygotowaną masę, posyp tartym serem i połóż kawałeczki masła.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przełóż na półmisek i pokrój w grube plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej