Forszmak pieczony w bułce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Forszmak pieczony w bułce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj forszmak. Z bułki odkrój wierzchnią część, wybierz miąższ i pozostałą część wymieszaj z osłodzonym mlekiem.

Krok 2

Gdy się spulchni nałóż przygotowaną masę, posyp tartym serem i połóż kawałeczki masła.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przełóż na półmisek i pokrój w grube plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Forszmak pieczony w bułce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej