Szpinak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.

Krok 3

Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.

Krok 2

Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.

Krok 4

Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej