Szpinak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.

Krok 3

Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.

Krok 2

Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.

Krok 4

Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej