Szpinak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.

Krok 3

Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.

Krok 2

Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.

Krok 4

Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej