
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
4 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozgrzej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij i wrzuć posiekany czosnek.
Krok 3
Wymieszaj i dodaj szpinak. Smaż 2-3 minuty.
Krok 2
Po minucie dodaj garam masalę, starty imbir, kozieradkę oraz posiekaną papryczkę.
Krok 4
Wlej śmietankę i dodaj przyprawę Knorr. Ponownie zagotuj. Szpinak podawaj z ryżem oraz mięsem, np. z kurczaka.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej