Duszona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona papryka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i umyte papryki pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej olej, zeszklij na min cebulę i czosnek. Dodaj papryki i przesmaż.

Krok 3

Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Duś około 25 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej