
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i umyte papryki pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na min cebulę i czosnek. Dodaj papryki i przesmaż.
Krok 3
Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Duś około 25 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej