Duszona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona papryka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i umyte papryki pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej olej, zeszklij na min cebulę i czosnek. Dodaj papryki i przesmaż.

Krok 3

Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Duś około 25 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej