Gulasz warzywny - przepis z ziemniakami: jarzynowy | Przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
739 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

423 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.

Gulasz warzywny  - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.

Gulasz warzywny  - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz warzywny  - Krok 3

Krok 4

Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.

Gulasz warzywny  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz warzywny Gulasz warzywny

Aromatyczny gulasz warzywny to potrawa, która zaskoczy cię swoim wyśmienitym smakiem. To proste danie obiadowe przyrządzisz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Przygotujesz go z ziemniaków, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Zacznij od podsmażenia tych warzyw, a następnie dolej do nich wodę oraz dosyp przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, pachnący sos. Na sam koniec dodaj pokrojone w kostkę korniszony, które nadadzą potrawie niepowtarzalny oraz ciekawy smak. To danie na pewno posmakuje prawdziwym miłośnikom warzyw, ale jeśli lubisz mięso to z powodzeniem możesz wzbogacić gulasz i dodać do niego kiełbasę, wędzoną szynkę lub mięso wołowe. Gotową potrawę podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. Doskonale sprawdzi się tutaj idealnie przyrządzona kasza. Na koniec udekoruj gulasz świeżymi ziołami, które dodadzą mu dodatkowego smaku. Pycha!