
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2
Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz warzywny
Aromatyczny gulasz warzywny to potrawa, która zaskoczy cię swoim wyśmienitym smakiem. To proste danie obiadowe przyrządzisz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Przygotujesz go z ziemniaków, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Zacznij od podsmażenia tych warzyw, a następnie dolej do nich wodę oraz dosyp przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, pachnący sos. Na sam koniec dodaj pokrojone w kostkę korniszony, które nadadzą potrawie niepowtarzalny oraz ciekawy smak. To danie na pewno posmakuje prawdziwym miłośnikom warzyw, ale jeśli lubisz mięso to z powodzeniem możesz wzbogacić gulasz i dodać do niego kiełbasę, wędzoną szynkę lub mięso wołowe. Gotową potrawę podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. Doskonale sprawdzi się tutaj idealnie przyrządzona kasza. Na koniec udekoruj gulasz świeżymi ziołami, które dodadzą mu dodatkowego smaku. Pycha!