Gulasz warzywny

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

714 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

317 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.

Gulasz warzywny  - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.

Gulasz warzywny  - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz warzywny  - Krok 3

Krok 4

Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.

Gulasz warzywny  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz warzywny Gulasz warzywny

Aromatyczny gulasz warzywny to potrawa, która zaskoczy cię swoim wyśmienitym smakiem. To proste danie obiadowe przyrządzisz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Przygotujesz go z ziemniaków, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Zacznij od podsmażenia tych warzyw, a następnie dolej do nich wodę oraz dosyp przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, pachnący sos. Na sam koniec dodaj pokrojone w kostkę korniszony, które nadadzą potrawie niepowtarzalny oraz ciekawy smak. To danie na pewno posmakuje prawdziwym miłośnikom warzyw, ale jeśli lubisz mięso to z powodzeniem możesz wzbogacić gulasz i dodać do niego kiełbasę, wędzoną szynkę lub mięso wołowe. Gotową potrawę podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. Doskonale sprawdzi się tutaj idealnie przyrządzona kasza. Na koniec udekoruj gulasz świeżymi ziołami, które dodadzą mu dodatkowego smaku. Pycha!