Gulasz warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz warzywny

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

17

723 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.

Gulasz warzywny  - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.

Gulasz warzywny  - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz warzywny  - Krok 3

Krok 4

Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.

Gulasz warzywny  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz warzywny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz warzywny Gulasz warzywny

Aromatyczny gulasz warzywny to potrawa, która zaskoczy cię swoim wyśmienitym smakiem. To proste danie obiadowe przyrządzisz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Przygotujesz go z ziemniaków, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Zacznij od podsmażenia tych warzyw, a następnie dolej do nich wodę oraz dosyp przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, pachnący sos. Na sam koniec dodaj pokrojone w kostkę korniszony, które nadadzą potrawie niepowtarzalny oraz ciekawy smak. To danie na pewno posmakuje prawdziwym miłośnikom warzyw, ale jeśli lubisz mięso to z powodzeniem możesz wzbogacić gulasz i dodać do niego kiełbasę, wędzoną szynkę lub mięso wołowe. Gotową potrawę podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. Doskonale sprawdzi się tutaj idealnie przyrządzona kasza. Na koniec udekoruj gulasz świeżymi ziołami, które dodadzą mu dodatkowego smaku. Pycha!