
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.

Krok 2
Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz warzywny
Aromatyczny gulasz warzywny to potrawa, która zaskoczy cię swoim wyśmienitym smakiem. To proste danie obiadowe przyrządzisz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Przygotujesz go z ziemniaków, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Zacznij od podsmażenia tych warzyw, a następnie dolej do nich wodę oraz dosyp przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, pachnący sos. Na sam koniec dodaj pokrojone w kostkę korniszony, które nadadzą potrawie niepowtarzalny oraz ciekawy smak. To danie na pewno posmakuje prawdziwym miłośnikom warzyw, ale jeśli lubisz mięso to z powodzeniem możesz wzbogacić gulasz i dodać do niego kiełbasę, wędzoną szynkę lub mięso wołowe. Gotową potrawę podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. Doskonale sprawdzi się tutaj idealnie przyrządzona kasza. Na koniec udekoruj gulasz świeżymi ziołami, które dodadzą mu dodatkowego smaku. Pycha!