
Składniki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżka
6 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w średnią kostkę.
Krok 2
Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.
Krok 3
Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.
Krok 4
Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.
Krok 5
Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.
Krok 6
Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.
Krok 7
Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
Krok 8
Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej