Pikantny gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżka

6 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w średnią kostkę.

Krok 2

Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.

Krok 3

Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.

Krok 4

Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.

Krok 5

Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.

Krok 6

Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.

Krok 7

Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 8

Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej