Pikantny gulasz z indyka

- Krok 1Filet pokrój w średnią kostkę.
- Krok 2Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.
- Krok 3Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.
- Krok 4Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.
- Krok 5Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.
- Krok 6Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.
- Krok 7Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
- Krok 8Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
REKLAMA
REKLAMA