Pikantny gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżka

6 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w średnią kostkę.

Krok 2

Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.

Krok 3

Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.

Krok 4

Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.

Krok 5

Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.

Krok 6

Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.

Krok 7

Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 8

Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej