Pikantny gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżka

6 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w średnią kostkę.

Krok 2

Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.

Krok 3

Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.

Krok 4

Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.

Krok 5

Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.

Krok 6

Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.

Krok 7

Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 8

Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz  z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej