
Składniki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżka
6 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w średnią kostkę.
Krok 2
Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.
Krok 3
Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.
Krok 4
Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.
Krok 5
Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.
Krok 6
Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.
Krok 7
Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
Krok 8
Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej