
Składniki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżka
6 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w średnią kostkę.
Krok 2
Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.
Krok 3
Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.
Krok 4
Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.
Krok 5
Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.
Krok 6
Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.
Krok 7
Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
Krok 8
Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej