Kasza gryczana z warzywami

- Krok 1Kostkę rosołową zalej 600 ml wody i zagotuj. W powstałym bulionie ugotuj na sypko kaszę.
- Krok 2Warzywa pokrój w kostkę w misce, zalej je Ramą Smaż jak szef kuchni, dodaj posiekane zioła. Warzywa ułóż na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
- Krok 3Po tym czasie warzywa przełóż do garnka, dodaj posiekany czosnek i posiekaną papryczkę chilli, wlej pomidory z puszki, dodaj posiekane kapary. Wszystko razem gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z ugotowaną kaszą.

Świeże zioła możesz zastąpić suszonymi.

Kasza gryczana z warzywami
Jeśli szukasz sposobu na szybki obiad, przygotuj pełną kolorów kaszę gryczaną z warzywami. Kasza jest nie tylko nieskomplikowana w przygotowaniu. Jedną z jej największych zalet jest również możliwość różnorodnego wykorzystania w daniach, m.in. jako farszu do mięs, dodatku do dań grillowanych, czy też składnika potraw warzywnych. Aby przyrządzić potrawę, wszystkie warzywa pokrój na średniej wielkości kostkę i przełóż do jednego naczynia. By uzyskać wyrazisty aromat, dodaj świeże zioła, zwłaszcza te w postaci świeżych gałązek, które po rozdrobnieniu mają najbardziej intensywny zapach. Warzywa piecz na blasze wyłożonej pergaminem. Podpieczone różnokolorowe papryki nie stracą swojej barwy, dzięki czemu będą się nadal atrakcyjnie prezentować. Do całości dołóż jeszcze wyraziste dodatki – czosnek i papryczkę chili, a także pomidory z puszki oraz kapary. Po krótkim gotowaniu danie jest gotowe do podania. Warzywa nakładaj na talerze z kaszą i serwuj ozdobione gałązką tymianku lub rozmarynu. Smacznego!