
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
50 gramów
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą cebulę pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij ją w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr na kotlety, zalej 250ml wody i gotuj pod przykryciem około 15 minut, aż kasza wchłonie wodę i zrobi się miękka w środku. Całość odstaw na bok, aby masa wystygła.

Krok 2
Puszkę ciecierzycy wypłucz z zalewy, z grubsza rozdrobnij ją widelcem, posiekaj pietruszkę i kolendrę. Mniejszą część posiekanej zieleniny odłóż do miski. Ziarna sezamu upraż na patelni. Pokrojone składniki razem z sezamem, mąką z ciecierzycy i jajkiem wymieszaj z ugotowaną kaszą.

Krok 3
Z powstałej masy uformuj małe kulki, delikatnie je rozpłaszcz, a następnie usmaż na oleju, na średnio rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 4
Sałatę i czerwoną cebulę pokrój w paseczki, pomidora pokrój w pół-plastry, wyciśnij sok z cytryny, drobno posiekaj chili i czosnek.

Krok 5
W misce pomieszaj jogurt, pozostałe zielone, sok z cytryny, masło orzechowe, chili i czosnek.

Krok 6
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, posmaruj je obficie sosem, nałóż sałatę, cebulę, pomidory oraz co najmniej trzy kotleciki. Brzegi tortilli najpierw zawiń do środka, a następnie całość ściśle zroluj, przetnij na pół.


Dobra rada:
Tortillę może obsmażyć na suchej patelni – będzie wtedy chrupiąca.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kotlecikami z kaszy
W ciągu dnia sięgamy po różnego typu dania. Będąc w biegu, często wybieramy gotowe produkty niewiadomego pochodzenia. Nie masz wystarczająco dużo czasu, aby przygotować pożywny posiłek? Mamy coś dla Ciebie! Wrapy z kotlecikami z kaszy to przysmak, który możesz mieć zawsze przy sobie!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które spędzają dużo czasu poza domem i chciałyby poprawić jakość swojego jedzenia.
Na jaką okazję?
Wrapy z kotlecikami z kaszy sprawdzą się zarówno jako posiłek do pracy, jak i w formie codziennego obiadu.
Czy wiesz, że?
Wrapy zyskały na popularności w Kalifornii w latach 90. jako prostsza w przygotowaniu wersja meksykańskiego burrito.
Dla urozmaicenia:
Tortillę możesz obsmażyć na suchej patelni – będzie wtedy chrupiąca.