Wrapy z kotlecikami z kaszy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z kotlecikami z kaszy

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą cebulę pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij ją w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr na kotlety, zalej 250ml wody i gotuj pod przykryciem około 15 minut, aż kasza wchłonie wodę i zrobi się miękka w środku. Całość odstaw na bok, aby masa wystygła.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 1

Krok 2

Puszkę ciecierzycy wypłucz z zalewy, z grubsza rozdrobnij ją widelcem, posiekaj pietruszkę i kolendrę. Mniejszą część posiekanej zieleniny odłóż do miski. Ziarna sezamu upraż na patelni. Pokrojone składniki razem z sezamem, mąką z ciecierzycy i jajkiem wymieszaj z ugotowaną kaszą.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 2

Krok 3

Z powstałej masy uformuj małe kulki, delikatnie je rozpłaszcz, a następnie usmaż na oleju, na średnio rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 3

Krok 4

Sałatę i czerwoną cebulę pokrój w paseczki, pomidora pokrój w pół-plastry, wyciśnij sok z cytryny, drobno posiekaj chili i czosnek.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 4

Krok 5

W misce pomieszaj jogurt, pozostałe zielone, sok z cytryny, masło orzechowe, chili i czosnek.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 5

Krok 6

Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, posmaruj je obficie sosem, nałóż sałatę, cebulę, pomidory oraz co najmniej trzy kotleciki. Brzegi tortilli najpierw zawiń do środka, a następnie całość ściśle zroluj, przetnij na pół.

Wrapy z kotlecikami z kaszy - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tortillę może obsmażyć na suchej patelni – będzie wtedy chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kotlecikami z kaszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kotlecikami z kaszyWrapy z kotlecikami z kaszy

W ciągu dnia sięgamy po różnego typu dania. Będąc w biegu, często wybieramy gotowe produkty niewiadomego pochodzenia. Nie masz wystarczająco dużo czasu, aby przygotować pożywny posiłek? Mamy coś dla Ciebie! Wrapy z kotlecikami z kaszy to przysmak, który możesz mieć zawsze przy sobie!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które spędzają dużo czasu poza domem i chciałyby poprawić jakość swojego jedzenia.

Na jaką okazję?

Wrapy z kotlecikami z kaszy sprawdzą się zarówno jako posiłek do pracy, jak i w formie codziennego obiadu.

Czy wiesz, że?

Wrapy zyskały na popularności w Kalifornii w latach 90. jako prostsza w przygotowaniu wersja meksykańskiego burrito.

Dla urozmaicenia:

Tortillę możesz obsmażyć na suchej patelni – będzie wtedy chrupiąca.