Pierogi z kaszą jęczmienną i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 gramów

250 mililitrów

50 mililitrów

1 szczypta

farsz:

100 gramów

200 gramów

5 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski przesiej mąkę, wlej olej i dopraw szczyptą soli. Zalej wrzącą wodą następnie przykryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 30 min.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 1

Krok 2

Gdy całość ostygnie przełóż na stolnice i wyrób ciasto.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 2

Krok 3

Szalotkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż z masłem na patelni. Odstaw do wystygnięcia.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 3

Krok 4

Przygotuj farsz. W misce dokładnie wymieszaj ugotowaną kaszę, przygotowaną szalotkę, biały ser, szczyptę gałki muszkatołowej, szczyptę soli oraz przyprawę Knorr.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 4

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij okręgi za pomocą szklanki, a następnie na każde kółko nałóż farsz i uformuj pierogi.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 5

Krok 6

Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie ok. 3-4 min od wypłynięcia.

Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do pierogów z kaszą jęczmienną i serem będzie kwaśna śmietana oraz natka pietruszki.  

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszą jęczmienną i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej