Pierogi z kaszą jęczmienną i serem
NOWY PRZEPIS
średnie
60 osób zapisało

Składniki
ciasto:
500 gramów
250 mililitrów
50 mililitrów
1 szczypta
farsz:
100 gramów
200 gramów
5 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski przesiej mąkę, wlej olej i dopraw szczyptą soli. Zalej wrzącą wodą następnie przykryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 30 min.

Krok 2
Gdy całość ostygnie przełóż na stolnice i wyrób ciasto.

Krok 3
Szalotkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż z masłem na patelni. Odstaw do wystygnięcia.

Krok 4
Przygotuj farsz. W misce dokładnie wymieszaj ugotowaną kaszę, przygotowaną szalotkę, biały ser, szczyptę gałki muszkatołowej, szczyptę soli oraz przyprawę Knorr.

Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij okręgi za pomocą szklanki, a następnie na każde kółko nałóż farsz i uformuj pierogi.

Krok 6
Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie ok. 3-4 min od wypłynięcia.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do pierogów z kaszą jęczmienną i serem będzie kwaśna śmietana oraz natka pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej