Nadziewany słodki ziemniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany słodki ziemniak

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty umyc,obrac i wydrążyc środek.Kaszę ugotowac.W misce wymieszac kaszę i mięso mielone.Dodac jajko,dynię startą,przyprawę mini kosteczka pietruszka doprawic i dobrze wymieszac.

Krok 2

Słodkie ziemniaki nadziewac gotowym farszem.Ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac rosołem z kury z lubczykiem.Posypac startym serem i piec w piekarniku w temp. 180 st.przez około 30 minut

supermama

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej