
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty umyc,obrac i wydrążyc środek.Kaszę ugotowac.W misce wymieszac kaszę i mięso mielone.Dodac jajko,dynię startą,przyprawę mini kosteczka pietruszka doprawic i dobrze wymieszac.
Krok 2
Słodkie ziemniaki nadziewac gotowym farszem.Ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac rosołem z kury z lubczykiem.Posypac startym serem i piec w piekarniku w temp. 180 st.przez około 30 minut

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej