Nadziewany słodki ziemniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany słodki ziemniak

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty umyc,obrac i wydrążyc środek.Kaszę ugotowac.W misce wymieszac kaszę i mięso mielone.Dodac jajko,dynię startą,przyprawę mini kosteczka pietruszka doprawic i dobrze wymieszac.

Krok 2

Słodkie ziemniaki nadziewac gotowym farszem.Ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac rosołem z kury z lubczykiem.Posypac startym serem i piec w piekarniku w temp. 180 st.przez około 30 minut

supermama

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej