Kolorowe naleśniki z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

50 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mleko, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj dokładnie. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę, do drugiej pure z buraka i znów zmiksuj. Smaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 2

Farsz I: Marchewkę zetrzyj na tarce lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Dodaj gałkę, kostkę czosnkową, masło i wodę i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Farsz II: Dynię i buraka upiecz w 200 stopniach przez 40 minut. Pokrój w grubą kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.

Krok 4

Na naleśniku układaj z jednej strony wybrany farsz i zwijaj w rulon.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej