Kolorowe naleśniki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe naleśniki z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

50 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mleko, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj dokładnie. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę, do drugiej pure z buraka i znów zmiksuj. Smaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 2

Farsz I: Marchewkę zetrzyj na tarce lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Dodaj gałkę, kostkę czosnkową, masło i wodę i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Farsz II: Dynię i buraka upiecz w 200 stopniach przez 40 minut. Pokrój w grubą kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.

Krok 4

Na naleśniku układaj z jednej strony wybrany farsz i zwijaj w rulon.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej