Frittata z dynią i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z dynią i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dynię oraz cebulę pokrój w dużą kostkę o boku 1 cm.

Krok 3

Do wystudzonego sosu dodaj jaja i pokruszony ser feta. Całość wymieszaj.

Krok 4

Sos połącz z warzywami i wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w 160 °C przez 30-40 minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej