Frittata z dynią i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z dynią i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dynię oraz cebulę pokrój w dużą kostkę o boku 1 cm.

Krok 3

Do wystudzonego sosu dodaj jaja i pokruszony ser feta. Całość wymieszaj.

Krok 4

Sos połącz z warzywami i wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w 160 °C przez 30-40 minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej