Frittata z dynią i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Frittata z dynią i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dynię oraz cebulę pokrój w dużą kostkę o boku 1 cm.

Krok 3

Do wystudzonego sosu dodaj jaja i pokruszony ser feta. Całość wymieszaj.

Krok 4

Sos połącz z warzywami i wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w 160 °C przez 30-40 minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej