Frittata z dynią i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z dynią i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dynię oraz cebulę pokrój w dużą kostkę o boku 1 cm.

Krok 3

Do wystudzonego sosu dodaj jaja i pokruszony ser feta. Całość wymieszaj.

Krok 4

Sos połącz z warzywami i wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w 160 °C przez 30-40 minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z dynią i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej