Zawijasy z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z dynią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię oraz ser pokrój w niedużą kostkę. Cebulę oraz kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj dynię, curry i smaż chwilę razem. Wlej kilka łyżek wody.

Krok 3

Gdy dynia zmięknie, dodaj kolendrę oraz ser i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Arkusz ciasta podziel na kwadraty o boku około 12-15 cm. Na środek każdego z nich nałóż po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i zwiń, formując cukierek.

Krok 5

Zwinięte paszteciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe podawaj z dipem jogurtowym ze świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej