Składniki
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię oraz ser pokrój w niedużą kostkę. Cebulę oraz kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj dynię, curry i smaż chwilę razem. Wlej kilka łyżek wody.
Krok 3
Gdy dynia zmięknie, dodaj kolendrę oraz ser i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Krok 4
Arkusz ciasta podziel na kwadraty o boku około 12-15 cm. Na środek każdego z nich nałóż po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i zwiń, formując cukierek.
Krok 5
Zwinięte paszteciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe podawaj z dipem jogurtowym ze świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej