Zawijasy z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z dynią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię oraz ser pokrój w niedużą kostkę. Cebulę oraz kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj dynię, curry i smaż chwilę razem. Wlej kilka łyżek wody.

Krok 3

Gdy dynia zmięknie, dodaj kolendrę oraz ser i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Arkusz ciasta podziel na kwadraty o boku około 12-15 cm. Na środek każdego z nich nałóż po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i zwiń, formując cukierek.

Krok 5

Zwinięte paszteciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe podawaj z dipem jogurtowym ze świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej